Wethouder Luc Volders biedt ontslag aan

Wethouder Luc Volders (verkeer, bereikbaarheid/openbaar vervoer, parkeren, economie, toerisme, sport, recreatie en evenementen) heeft dinsdag 18 augustus zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. In een brief aan de gemeenteraad heeft hij zijn besluit toegelicht. Het ontslag gaat in met ingang van 18 september, of zoveel eerder als een eventuele opvolger de benoeming heeft aangenomen.

De moeilijkste brief
In de brief aan de gemeenteraad schrijft Volders dat dit waarschijnlijk de moeilijkste brief is die hij moet schrijven. Het is voor hem “een voorrecht en een eer geweest om het werk van wethouder in onze gemeente te kunnen doen. En ik ben blij dat ik dat zovele jaren heb kunnen doen. In goede en slechte tijden.”

Gemis noodzakelijk politiek fingerspitzengefühl
Volders schrijft verder in de brief: “Ik ben dus nog altijd ziek en hoewel de revalidatie redelijk goed gaat, weet ik dat ik niet meer de persoon ben die u heeft gekozen om het werk dat een wethouder zou moeten kunnen naar tevredenheid kan doen. De keuringsarts was daarin ook heel duidelijk. Hoewel mijn cognitieve functies getest en ok bevonden zijn mis ik toch iets van een noodzakelijk politiek fingerspitzengefühl dat gecombineerd met de nodige lichamelijke gebreken nopen mij om mijn ontslag aan te bieden.”

Loslaten
Volders beëindigd de brief met: “ik bied mijn ontslag aan voor mijn baan die ik altijd heb geambieerd en dat doet pijn. Maar het kan niet anders helaas. Misschien revalideer ik nog op opmerkelijke wijze maar daar is op dit moment en in deze korte tijdsperiode dat deze raadsperiode duurt geen aanleiding toe omdat te bevroeden. Dus met tranen in mijn ogen moet ik het loslaten.”

Lees vorig bericht

Fruittelers kampen met droogte

Lees volgend bericht

Stapjes