Reacties partijen op dreigement: “we laten ons niet bedreigen”

De wethouders van de gemeente Meerssen dreigen met opstappen als de gemeenteraad hun standpunt niet aanpast ten aanzien van de toekomst van de gemeente. De wethouders wensen niet langer mee te werken aan een regiegemeente waardoor er flink bezuinigd dient te worden. De gemeenteraad heeft in de gemeenteraadsvergadering van 9 juli j.l. aangegeven aan het college dat zij het traject in willen gaan voor een regiegemeente. De meningen van de partijen zijn verdeeld.

BRUG-M (coalitie)
Zo zegt partij BRUG-M dat zij op het moment van stemmen niet bewust was van de financiële tegenvallers. De partij zegt respect te hebben voor deze daad van de wethouders. Zo laten zij zien dat ze verantwoordelijkheid nemen voor de inwoners van Meerssen.

Focus (oppositie)
Partij Focus vindt de communicatie vanuit het college ronduit slecht en amateuristisch. Deze manier van werken is onacceptabel en het college zet nu de raad met de rug tegen de muur. De politiek heeft nu geen keuze meer. Het gaat om wat het beste is voor de Meerssenaren. Het college zal moeten opstappen.

Lokaal DNA (oppositie)
Lokaal DNA geeft aan dat men best de begroting kan afwachten. Ook zij zijn niet gecharmeerd van chantage. Er zijn in het verleden structurele verbetervoorstellen voorgelegd waar niks mee gedaan is.

Het origineel (coalitie)
Het Origineel gaat toch voor de herindeling. Deze actie van het college is begrijpelijk, men moet Meerssen niet kapot bezuinigen. Dit is een onhoudbare situatie.

CDA (coalitie)
Het CDA geeft aan dat ze zich niet laten bedreigen door het college en dat de dreigementen nergens goed voor zijn. Verder verklaren ze zich bij hun eerder standpunten te blijven en dat is regiegemeente. Verder zou het het college sieren zich bij het besluit neer te leggen. Aldus het CDA.

Coalitiepartij Kijk!!! was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees vorig bericht

Rondleiding kerk Rothem

Lees volgend bericht

Het nieuws besproken: partijen oneens met hun wethouders, sleutelpositie voor het CDA