Zelfstandigheid gemeente volgende week ter discussie

Er komt een extra raadsvergadering over de zelfstandigheid van onze gemeente. De wethouders en de coalitiepartijen Het Origineel en BRUG-M deden afgelopen week een oproep voor een extra raadsvergadering. De vergadering wordt gehouden op maandag 14 september 19:00 uur. De vergadering is live te volgen via onze website, app, tv en social media.

Dreigement
De wethouders van de gemeente Meerssen dreigen met opstappen als de gemeenteraad niet kiest voor een herindeling. De wethouders wensen niet langer mee te werken aan de eventuele bezuinigingen die nodig zijn om de begroting sluitend te krijgen. Ze vinden het onverantwoord dat de samenleving op deze wijze wordt kapot bezuinigd. Komende maandag staat dus de zelfstandigheid van de gemeente ter discussie.

Coalitiepartijen tegenover elkaar
De coalitiepartijen staan lijnrecht tegenover elkaar. Het origineel en BRUG-M volgen de wethouders en willen een herindeling. Het CDA en KIJK!!! vinden dat regiegemeente moet worden doorgezet. Agnes Jonkhout van het CDA liet eerder al weten dat zij zich niet laten bedreigen en blijven bij hun eerder standpunten en dat is regiegemeente.

Regiegemeente
Bij een Regiegemeente met Maastricht zullen de ambtenaren grotendeels verhuizen naar Maastricht. De gemeenteraad blijft echter in dit voorstel de regie behouden. Met andere woorden zij maken het beleid en de ambtenaren in Maastricht voeren het uit.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 36/2020: Mes op de keel, herindeling & sloop

Lees volgend bericht

Tosje os gezag en gezjwege 2020 – aflevering 8