Professor van den Berg: “Meerssen zit in een situatie waar ze nauwelijks meer voor of achteruit kan”

De redactie van Meer Vandaag heeft met een aantal hoogleraren gesproken over de situatie binnen de gemeente. Volgens hun gaat de gemeente er ambtelijk gezien op vooruit. Dit betekent normaal gesproken dat de service naar de burger ook beter wordt. Over de financiële situatie verschillen de meningen. Zo is niet iedereen het er over eens dat de financiële situatie bij een fusie beter wordt. Dit omdat ook Maastricht flinke tekorten heeft.

Hoogleraar Nederlandse politiek en parlementaire geschiedenis, Joop van den Berg, geeft zijn visie over de huidige politieke situatie van Meerssen. Hier verteld hij dat fusies van andere gemeenten in het verleden hebben geleidt tot zowel een goed als een minder goed resultaat. Ook laat van den Berg weten dat het college op dit punt geen keuze meer heeft. De tijd om onderzoek te doen is er niet meer. De gemeenteraad moet nu beslissen om te herindelen of niet.

Lees vorig bericht

Partij FOCUS niet blij met communicatie over toekomst

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 37/2020: Zelfstandigheid zwaar onder druk, inwoners aan het woord & Hoe heeft het zover kunnen komen?