Minister geeft aftrap werkzaamheden Water in Balans

Maandagochtend bracht minister Cora van Nieuwenhuizen op uitnodiging van Waterschap Limburg(WL) een werkbezoek aan Meerssen. Zij was samen met Josette van Wersch DB-lid WL en wethouder Paul Sanders aanwezig om de aftrap te geven voor de start van werkzaamheden in het kader van Water in Balans.

Pilot project
In het bestuursakkoord klimaatadaptatie is eind 2018 afgesproken dat er geld wordt vrijgemaakt voor de aanpak van de problematiek als gevolg van de klimaatverandering. Onderdeel daarvan is dat Meerssen is benoemd tot nationaal pilotgebied en een bijdrage heeft gekregen van 3 miljoen euro. Bij de Watervalderbeek aan de Visweg werd de aftrap verricht.

Vergroten buffers
Op de plek waar de Minister de starthandeling deed worden de waterbuffers vergroot. Schoolkinderen waren bij de handeling aanwezig en zij kregen uitleg over de werken in het gebied van de Watervalderbeek.Lees vorig bericht

Stichting vier het leven gaat weer met ouderen naar het theater

Lees volgend bericht

NU LIVE: Extra raadsvergadering over toekomst gemeente