Emotioneel College: “Verschillende partijen lagen op ramkoers”

Wethouder Heusschen is gisteren flink geschrokken van het gevoerde debat van enkele raadsleden. Volgens de wethouder werd er onvoldoende geluisterd naar de argumenten van dit college. “Verschillende partijen lagen op ramkoers” zo stelde zij. Ook vond de wethouder de gang van zaken diep treurig voor de Meerssense gemeenschap.

Wethouder Heusschen geeft toelichting

Opstelling CDA
De opstelling van de partij van Heusschen, het CDA kon de wethouder niet waarderen. Ondanks een telefonische enquête onder haar leden, waarin 68 procent aangaf vóór een herindeling te willen zijn, bleven de raadsleden van het CDA bij hun eerder genomen standpunt.

Wethouder Heusschen over het CDA

Geschrokken van de verbetenheid
Vervolgens nam wethouder Sanders het woord. Hij was vooral geschrokken van het debat dat gisteren plaatsvond. Vooral de verbetenheid van enkele raadsleden stoorde hem enorm. Er werd onvoldoende naar elkaar geluisterd. Het leek op een afrekening uit het verleden.

Opstelling partij KIJK!!!
Wethouder Sanders was verder ook niet te spreken over zijn eigen partij. In een eerdere partijbijeenkomst van partij KIJK!!! hadden de leden ook een voorkeur voor herindeling. Nu bleek echter dat er toch gekozen werd om de optie regiegemeente verder te willen onderzoeken.

Wethouder Sanders over KIJK!!!

PGM Het Orgineel
Wethouder Sanders benadrukte dat hij en de overige collegeleden veel steun van PGM het Orgineel had gekregen. Vanochtend nog had oud-wethouder Volders een gesprek gevoerd met het zittend College. Ondanks het feit dat Volders een ‘echte Meersjenair’ is, zag ook hij nog maar één
uitweg, een fusie met Maastricht.

Ondernemingsraad
De ondernemingsraad van de gemeente Meerssen is zwaar teleurgesteld in de afloop van het debat. Ondanks dat ze al langere tijd een roepende in de woestijn zijn, werd ook nu totaal aan hun belangen voorbij gegaan. Zij vinden dan ook dat niet alleen zij, maar ook de burgers van Meerssen
uiteindelijk de rekening zullen moeten gaan betalen.

Hoe nu verder ?
Als blijkt dat de raad toch kiest voor het behoud van een zelfstandige gemeente en niet kiest voor herindeling met Maastricht, dan rest de wethouders maar één ding en dat is hun eerder aangekondigde ontslag in te dienen. Ze kiezen echter zelf het tijdstip waarop dit gebeurt. Met andere woorden: het debat en besluit van de raad van Maastricht morgenavond is cruciaal.

Vanavond om 20:00 uur is er een extra nieuwsuitzending te zien op Meer Vandaag.

De belangrijkste punten uit de persconferentie

Lees vorig bericht

Wethouders stappen op maar bepalen zelf het tijdstip

Lees volgend bericht

Jacques Arntz: “arm Meerssen, arme burgers”