Musica Sacra donderdag van start

Donderdag 17 september start de 38e editie van Musica Sacra Maastricht, dat dit jaar in het teken staat van Aanvaarding & Berusting. Musica Sacra is daarmee een van de eerste festivals die weer van start gaan in deze coronatijd. Ondanks de recente ontwikkelingen gaat het festival in volle omvang door. De artistieke commissie stelde een uitgebreid programma samen dat bestaat uit muziek, dans, theater, film, spoken word en (online) exposities. De publieke belangstelling is zeer groot: een aantal voorstellingen is reeds uitverkocht en er zijn zelfs concerten bijgeboekt.

Bijboekingen
Wegens succes zijn er extra voorstellingen bijgeboekt van MTOTO, Duets wit Jim en (Bijna) Alles komt goed op zondag 20 september (zie www.musicasacramaastricht voor meer informatie).

Muziek van alle tijden en windstreken, in diverse bezettingen
Muziek vormt van oudsher de basis van Musica Sacra. Tijdens dit festival komen diverse periodes aan bod, uitgevoerd in diverse bezettingen, van klein tot groot: van gregoriaans (Schola Maastricht), vocale en instrumentale muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance (Pluto-ensemble en Hathor Consort, Aventure, Huelgas Ensemble en drie fadistas, Vox Luminis en Wishful Singing), Barok (Ad Mosam Barock), Romantiek (Brahms Hoorntrio, Das Lied von der Erde / Mahler en Metamorphosen / Richard Strauss) tot muziek uit de 20e en 21 eeuw (Klaas de Vries, Nienke Nasserian, Dante Boon, Irene Kurka, Ensemble 88, Severin von Eckardstein & Liebrecht Vanbeckevoort, Esther Apituley, Marcel Verheggen, philharmonie zuidnederland met Piet Swerts, SPECTRA met Grisey Quatre Chants pour franchir le Seuil, Andrea van Beek met Duets with Jim) en wereldmuziek (Huelgas Ensemble en drie fadistas, Rembrandt Frerichs & Mohammad Motamedi).

Festivalopening
De doorgaans driedelige opening wordt dit jaar verdeeld over evenzovele locaties. Op elke plek vrijdag 18 september vindt er om 15.00 uur een gratis concert plaats, verzorgd door solisten en ensembles van Conservatorium Maastricht, Schola Maastricht, Lingua e Musica en Irene Kurka. Met toespraken door Jim Janssen (wethouder van cultuur van Maastricht), Jean Jacobs (voorzitter Raad van Toezicht) en Jacques Giesen (voorzitter van programmacommissie Musica Sacra Maastricht). En een sprookje als verrassing. Na afloop was een openingsreceptie gepland. Tot onze spijt hebben we de feestelijke openingsreceptie moeten afgelasten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voor de horeca. Daarentegen mogen de aanwezigen een kleine attentie tegemoet zien.

Lees vorig bericht

Herindeling blijft mogelijk, nu geen fusie met Maastricht

Lees volgend bericht

Wethouders stappen op maar bepalen zelf het tijdstip