Maastricht trekt stekker uit Regiegemeente

De regiegemeente met Maastricht is van de baan. Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond 16 september in Maastricht was er nog maar weinig steun van de partijen voor een regiegemeente. Hoofdredenen zijn de draagkracht binnen de Meerssense raad en de slechte financiële situatie. De gemeenteraad van Maastricht vindt dat Meerssen wel zelf moet besluiten over haar toekomst. Door de uitspraak van de Maastrichtse raad zijn er nu nog maar twee opties over: zelfstandigheid (met bezuinigingen) of een herindeling.

Kritiek
De meeste partijen waren niet te spreken over de acties van de provincie en beide college’s van burgemeester en wethouders van Meerssen- Maastricht, die al voordat de gemeenteraad aan zet was een standpunt hebben ingenomen. In meerderheid geven de Maastrichtse partijen aan dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is en dat zij daar over hoort te gaan. De belangrijkste boodschap is dat de gemeenteraad van Meerssen alle tijd moet krijgen om een goed doordachte keuze te kunnen maken over haar toekomst.

Lees vorig bericht

Hoe zit het? 5 vragen en antwoorden over de politieke crisis

Lees volgend bericht

Draagvlak en financiële situatie Meerssen maakt einde aan regiegemeente