Wethouders blijven voorlopig zitten

De wethouders Heusschen, Gulikers en Sanders blijven voorlopig aan als wethouders. Zij dienen vooralsnog geen ontslag in. In een reactie laten ze weten “De recente ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de wethouders in ieder geval niet hun ontslag zullen indienen tot het moment waarop hierover helderheid is. Dit vanuit hun verantwoordelijkheid voor de continuïteit van het bestuur ten dienste van de inwoners van de gemeente Meerssen.”. De wethouders willen met de gemeenteraad van Meerssen de dialoog aangaan over het door de raad gewenste verdere proces en het tempo daarvan.

Besluit Maastricht
Gisteravond heeft de gemeenteraad van Maastricht besloten om het traject van de vorming van een regieorganisatie Meerssen-Maastricht te stoppen. De gemeenteraad van Meerssen zal op 24 september a.s. de toekomst van de gemeente verder bespreken. “Het is mogelijk dat het genomen besluit van de raad van Maastricht dan leidt tot een heroverweging in de gemeenteraad van Meerssen.” Aldus de gemeente in een verklaring.

Lees vorig bericht

Maastrichtse raad niet te spreken over acties colleges B&W van Maastricht en Meerssen

Lees volgend bericht

LIVE: Extra raadsvergadering herbenoeming burgemeester