Herfstactiviteit IVN in de herfstvakantie

De herfstvakantie is het ideale moment om de natuur in te gaan en paddenstoelen te zien. Misschien is de herfst met zijn nattigheid niet jouw type weer om te gaan wandelen, maar paddenstoelen zijn gek op nattigheid. De activiteit is geschikt voor vaders, moeders, kinderen, kleinkinderen, opa’s en oma’s.

Papieren zak met opdrachten
Trek de laarzen aan en een regenjas en ga er met de (klein)kinderen deze herfstvakantie op uit, ga paddenstoelen zoeken en maak bovendien kans op leuke prijsjes. Ga voor dit corona-proef evenement tussen 17 en 25 oktober naar bloemenhuis de Zonnestraal en haal daar een papieren zak op met opdrachten en ga met de (klein-) kinderen op pad in de Dellen op zoek naar paddenstoelen.

Wat zit er in de zak
In de zak tref je aan paddenstoelenboekje, broed om thuis paddenstoelen te kweken en een wandeling door de Dellen. De start is bij de Nachtegaal. Beste paddenstoelenplek is het laarzenpad naast de Curfsgroeve. Voor de eerste 15 deelnemers zit iets extra’s in de zak zoals een loep, een spiegeltje om de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bekijken. In elke zak zit een opdracht: zoek zoveel mogelijk paddenstoelen uit het boekje en maak van de mooiste daarvan een foto en stuur deze per mail door naar y.brounts@gmail.com.

De vijf mooiste, grappigste, origineelste foto’s krijgen een prijs
Een bloemen/plantenbon van 20,0 € bij de Zonnestraal of een consumptiebon van 20€ bij  Nachtegaal.
Een jaar lang gratis lidmaatschap van IVN Meerssen voor 1 volwassen persoon per groep.
Een gratis activiteit voor de kinderen (wordt later bepaald, afhankelijk van leeftijd en aantal kinderen). Over de uitslag is geen discussie mogelijk.

Kleurplaat voor de allerkleinsten
Verder tref je in de zak aan een kleurplaat voor de allerkleinsten. De 5 mooiste kleurplaten worden beloond met een set kleurpotloden. Bovendien wordt de kleurplaat op de website van IVN Meerssen gezet. Voor de grotere kinderen zit er een recept in de zak om inkt te maken van de geschubde inktzwam.

Geen paddenstoelen plukken
Het is absoluut niet de bedoeling om de paddenstoelen te plukken. Laat ze staan zodat anderen er ook van kunnen genieten en er volgend jaar weer paddenstoelen kunnen groeien. Bovendien zijn veel paddenstoelen giftig.

Lees vorig bericht

Maurice van Kan over SV Meerssen: “zo goed als opstarten met thuiswedstrijden”

Lees volgend bericht

Schrijfwedstrijd, voorlezen en voorstellingen bij kinderboekenweek Bibliotheek Meerssen