Provincie biedt waar mogelijk de helpende hand

Gedeputeerde Dritty, verantwoordelijk voor het toezicht op de gemeentefinanciën, biedt Meerssen waar mogelijk een helpende hand aan. Dat laat de provincie aan Meer Vandaag weten. De afspraken over het indienen van de gemeentelijke begroting blijven ongewijzigd. Burgemeester Clermonts heeft de provincie geïnformeerd over de ontstane situatie. Donderdagavond diende de wethouders van de gemeente Meerssen hun ontslag in.

Reactie
De provincie laat in een reactie weten: “De Provincie Limburg heeft kennis genomen van de ontstane situatie in Meerssen. Vanochtend heeft burgemeester Mirjam Clermonts gedeputeerde Andy Dritty geïnformeerd. Burgemeester Clermonts heeft medegedeeld dat zij alle fractievoorzitters heeft uitgenodigd voor een gesprek op maandagavond 28 september a.s.. Gedeputeerde Dritty heeft aangegeven daar waar gewenst en mogelijk de helpende hand te zullen bieden. Afspraken over het indienen van de begroting blijven ongewijzigd” aldus de provincie.

Ontslag
Donderdagavond diende de wethouders van Meerssen hun ontslag in. Tijdens een raadsvergadering werd een motie van wantrouwen ingediend door partij KIJK!!!, Lokaal DNA, CDA en FOCUS. Voordat over de motie kon worden gestemd diende de wethouders hun ontslag in.

Lees vorig bericht

Schrijfwedstrijd, voorlezen en voorstellingen bij kinderboekenweek Bibliotheek Meerssen

Lees volgend bericht

Collecte voor de dierenbescherming