Schrijfwedstrijd, voorlezen en voorstellingen bij kinderboekenweek Bibliotheek Meerssen

De Kinderboekenweek van 30 september t/m 11 oktober staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger gaat leven. Kinderen kunnen in de bibliotheek van Meerssen aan allerlei activiteiten deelnemen.

Voorleeshalfuurtje buiten onder het afdak
De bibliotheek trapt de Kinderboekenweek af op woensdag 30 september om 14.30 uur met een voorleeshalfuurtje buiten onder het afdak bij de bieb. Er wordt voorgelezen uit het boek: het grote ridderfeest. Kom je ook verkleed als ridder, prinses of als dino? Iedereen is welkom, aanmelden overbodig.

T.E.I.T machine
Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar een tijdreis is natuurlijk wel gaaf. In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen.Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort? Met de speciale koptelefoons op gaat Arie samen met de kids en ouders naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Durf jij het aan?

Twee voorstellingen
De voorstellingen zijn op zaterdag 3 oktober onder het afdak bij de bieb. De voorstelling voor 5jr+ begint om 10.30uur. De voorstelling voor 8jr+ begint om 11.30 uur. Beide voorstelling zijn gratis voor zowel leden als niet-leden. Vooraf aanmelden want vol=vol.

Schrijfwedstrijd voor groep 6, 7 en 8
De Kinderboekenweek is dit jaar extra spannend en bijzonder want voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 is er een schrijfwedstrijd, onder leiding van Michael Reefs. Michael heeft zelf al 15 kinderboeken geschreven. En nu krijgen de kinderen van groep 6, 7 en 8 de kans om zelf in zo’n spannend boek terecht te komen. De 20 beste verhalen komen in een echt gedrukt boek, met jou naam op de voorkant. Het boek gaat over een tijdreiziger die vanuit de toekomst naar 2020 wil terug wil komen. Is dat wel zo’n goed idee? Want wat komt hij dan allemaal aan gevaren tegen? Dat lezen we over een tijdje in ‘Een reis terug in de tijd’.

Meedoen aan de schrijfwedstrijd?
Bekijk het filmpje voor inspiratie en alle info op www.bibliotheekmeerssen.nl. Lever je hoofdstuk (1000 woorden) uiterlijk 11 oktober in

Lees vorig bericht

Herfstactiviteit IVN in de herfstvakantie

Lees volgend bericht

Provincie biedt waar mogelijk de helpende hand