‘Deadline voor begroting niet meer haalbaar’

De deadline van de begroting voor 15 november is niet meer haalbaar. Dat is bekendgemaakt tijdens een overleg tussen de fractievoorzitters en het enige overgebleven collegelid, de burgemeester. De kans is groot dat de gemeente hierdoor onder preventief toezicht komt te staan. Het provinciebestuur neemt dan voor een deel de financiën van Meerssen over.

Provincie
De deadline van 15 november is vastgesteld door de provincie. In een persverklaring laat de gemeente weten de provincie hierover te informeren.

Verklaring
De gemeente laat in een verklaring weten: “Zoals tijdens de raadsvergadering van 24 september werd afgesproken, heeft burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz maandagavond 28 september overleg gevoerd met de fractievoorzitters over de ontstane situatie. Tijdens het overleg is het proces besproken om te komen tot de begroting. Meerdere raadsfracties hebben suggesties voor het opstellen van de begroting en gaan daarover op korte termijn met elkaar in gesprek. De fractievoorzitters werden verder geïnformeerd dat de deadline van 15 november niet haalbaar is. Dit is de deadline die de provincie aan alle Limburgse gemeenten stelt. De provincie wordt hierover geïnformeerd.” aldus de gemeente.

Lees vorig bericht

Herfstsferen opsnuiven in het Beneden Geuldal

Lees volgend bericht

Oud-wethouder Gulikers terug in de raad