Oud-wethouders blikken terug

Nadat de stofwolken enigszins waren opgetrokken werd de pers dinsdagmiddag uitgenodigd door de oud-wethouders, Gulikers, Heusschen en Sanders in landgoed Vliek. Nogmaals gaven zij hier aan waarom ze besloten hadden om op te stappen als de raad niet zou kiezen voor een herindeling met Maastricht.

Urgentie vereist
Gulikers en de overige oud-wethouders gaven aan zich grote zorgen te maken over de ontstane situatie en dat snelheid nu geboden is. Deze urgentie werd maandagavond nogmaals bevestigd, de burgemeester had namelijk donderdagavond tijdens de raadsvergadering met grote klem opgeroepen dat de raad maandagavond met concrete voorstellen moesten komen. Het is nu dan ook niet meer mogelijk om in november een sluitende begroting te kunnen presenteren. Hierdoor dreigt Meerssen onder preventief toezicht te worden geplaatst bij de provincie.

Ambtelijke chaos
Volgens Heusschen is door het wegsturen van de wethouders nu een ambtelijke chaos ontstaan, er is geen sturing en het ambtelijk apparaat is hierdoor volledig vleugellam gemaakt. Verder vindt zij het dan ook uitermate vreemd dat er geen plan B klaar ligt. “De burgemeester wordt nu op pad gestuurd met een onmogelijke opgave”, aldus de oud-wethouder.

Financiële situatie bij raad bekend
Oud-wethouder Sanders bestrijdt dat de raad werd overvallen door de financiële situatie. Al in juni werd voor het eerst melding  gemaakt van de precaire situatie.

Raad kan of wil situatie niet onder ogen zien
Heusschen vroeg zich verder hardop af of de raad de ontstane situatie niet kon begrijpen of niet wilde begrijpen, zeker na het debat van donderdag. Voor de uitstraling van onze gemeente en het draagvlak onder de bevolking vindt zij dit een kwalijke zaak.

Lees vorig bericht

Oud-wethouder Gulikers terug in de raad

Lees volgend bericht

Verstopping