Groene Loper Run verplaatst naar tweede Paasdag 2021

Op het allerlaatste moment is de vergunning voor de Groene Loper Run op zondag 11 oktober in Maastricht ingetrokken. Organisator Extra Leisure wilde ondanks de coronacrisis het hardloopevenement door laten gaan met start, finish en huldingen op een volledig voor publiek afgesloten terrein. De IRONMAN ging vorig weekend wel nog door. Dit evenement was door dezelfde organisator in Maastricht georganiseerd en volgens overheden en veiligheidsregio goed en coronaproof is verlopen.

Coronaproof
“We hebben er alles aan gedaan om het door te laten gaan,” zegt een teleurgestelde Vincent van der Stouwe, organisator van onder andere de Groene Loper Run en IRONMAN-wedstrijden in Nederland. “We zijn coronaproof en doen daarmee iets wat voor de buitenwereld wellicht onmogelijk lijkt. Namelijk een veilig hardloopevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. Maar helaas, het laatste woord is niet aan ons, maar aan de stad Maastricht.”

Nieuwe datum
Op het programma stond naast de Maastricht Marathon ook een halve Marathon en een 10 kilometer en 5 kilometer run. De nieuwe datum voor volgend jaar is 5 april op Tweede Paasdag.

Lees vorig bericht

Kunstzinnig Meerssen met Wil van der Laan

Lees volgend bericht

Gemeente Meerssen in Top 100 Green Destinations