Carnavalsbonden BCL en SLV achter besluit niet doorgaan carnavalsevenementen

In een verklaring laten de voorzitters van de carnavalsbonden BCL en SLV weten achter de beslissing van de Veiligheidsregio’s te staan. Binnen de gemeente Meerssen zijn de Kuutebieters, Havermennekes en de Bokkerieërs lid van het BCL en de Aanhawwersj van het SLV.

Begrip voor de overwegingen
De voorzitters van de carnavalsbonden begrijpen de overwegingen die genomen zijn door de Veiligheidsregio’s waarin deze aangeven “dat op een verantwoorde en veilige wijze carnaval vieren, passend binnen de geldende kaders en maatregelen, op dit moment niet mogelijk is.”

Klein en intiem feest
Zij kunnen deze denkwijze goed volgen en sluiten zich aan bij de conclusie van de Veiligheidsregio’s. “Voor ons staat voorop datje van de vastelaovend beter moet worden en niet ziek. En ook bij ons staat veiligheid voorop. Het staat buiten kijf dat vastelaovend 2021 zal plaatsvinden. Carnaval is immers een tijdsgewricht. vastelaovend is een gevoel dat wij Limburgers niet alleen in onze genen hebben maar ook uitdrukkelijk bij onze eigen Limburgse cultuur hoort. vastelaovendvierend Limburg zal in 2021 een klein, intiem en spontaan gebeuren zijn, waar we – in alle opzichten – nog lang aan zullen terugdenken.“

Lees vorig bericht

Geen grote evenementen met carnaval in Limburg

Lees volgend bericht

Nieuw tv programma: “Religieus erfgoed”