Nieuw tv programma: “Religieus erfgoed”

In de serie met als titel Religieus erfgoed wil Meer Vandaag op een indringende manier beelden laten zien van gebouwen die in het geloof van mensen een rol hebben gespeeld. Gedacht moet worden aan kerken en kapellen die in Meerssen aanwezig zijn, maar ook aan de synagoge en de  protestantse kerk.  Het interieur en exterieur wordt toegelicht door mensen die veel kunnen vertellen over de bouwgeschiedenis,  de architect, andere kunstenaars en opmerkelijke anekdotes .

Meer Vandaag deze rijkdom aan erfgoed in beelden vastleggen  voor de huidige generatie en de toekomstige inwoners van de Gemeente Meerssen. Soms treuren we over de vele mooie kloosters die verdwenen zijn; de beelden die wij nu maken hebben dan een blijvende betekenis.

De komende twee jaar kan de kijker op bepaalde tijden deze programma’s zien. De eerste aflevering is zondag 11 oktober 2020 te zien en gaat over de kerk van Rothem.

Lees vorig bericht

Carnavalsbonden BCL en SLV achter besluit niet doorgaan carnavalsevenementen

Lees volgend bericht

Gemeente Meerssen hijst regenboogvlag