Dertig bezoekers bij kerkdiensten en mondkapjes dragen

Voorlopig mogen er niet meer dan 30 bezoekers bij kerkdiensten aanwezig zijn en worden de bezoekers dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Dat heeft de Nederlandse bisschoppenconferentie vrijdagavond besloten. Bisschop Harrie Smeets van Roermond laat weten dat hij zich aan dit besluit conformeert en vraagt de parochies in Limburg deze nieuwe afspraken na te leven.

Bezorgdheid over oplopende aantallen besmettingen
De bisschoppen delen de bezorgdheid van de overheid over het oplopende aantal besmettingen en de grote risico’s van COVID-19 voor de volksgezondheid. Zij hebben vanaf het begin van de COVID-19 pandemie hun verantwoordelijkheid genomen en besloten de coronamaatregelen van de overheid te vertalen naar een eigen protocol. In de afgelopen maanden hebben zij kunnen constateren dat het protocol goed functioneert. Kerkelijke bijeenkomsten blijken slechts in 0,3% van alle gevallen een bron te zijn van besmettingen met Covid-19. Omwille van de tweede Covid-19 golf, waarin we op dit moment zijn terecht geraakt, zijn echter aanvullingen op het bestaande protocol noodzakelijk.

Niet samen zingen
De bisschoppen vragen de parochies en religieuze gemeenschappen zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). De al bestaande maatregel om niet samen te zingen blijft van kracht. Aan de gelovigen wordt gevraagd om een mondkapje te dragen. 

Staphorst
De aanleiding van het nieuwe besluit van de bisschoppen komt na overleg met minister Grapperhaus. In dit overleg vroeg de minister het aantal kerkgangers terug te brengen naar dertig bezoekers. De aanleiding van het verzoek van de minister is het kerkbezoek door 600 gelovigen van een kerkdienst in Staphorst.

Lees vorig bericht

Gemeente Meerssen hijst regenboogvlag

Lees volgend bericht

Unieke collecte