Geen carnavalsactiviteiten in de gemeente Meerssen

De carnavalsverenigingen binnen de gemeente Meerssen hebben gezamenlijk besloten om in het seizoen 2020-2021 af te zien van het organiseren van carnavalsactiviteiten.

Gezamenlijk besluit
Voor alle verenigingen zou nu de tijd zijn om het aanstaande seizoen vorm te geven en de organisatie van evenementen te starten. “Als verenigingen waren we al tot de conclusie gekomen dat door de Covid-19 situatie het organiseren van activiteiten en evenementen niet of beperkt kon doorgaan. De besluiten van de Limburgse veiligheidsregio’s afgelopen week kwamen daar boven op en hebben ons als verenigingen het volgende doen besluiten.”

Alternatieven op gepaste wijze
De carnavalsverenigingen van de gemeente Meerssen roepen in het seizoen 2020-2021 geen nieuwe prinsen of prinsenparen uit. De verenigingen organiseren geen binnen- en buiten activiteiten en optochten. De verenigingen zullen eventueel op gepaste wijze vorm geven aan alternatieven of uitingen omtrent het carnavalsgevoel. Deze alternatieven zullen getoetst worden op haalbaarheid en geldende regelgeving. Er wordt nog gekeken door de jeugdcarnavalsverenigingen of het mogelijk is om op een gepaste wijze voor deze groep iets te organiseren.

Lees vorig bericht

Mondkapjes verplicht op het Stella Maris College

Lees volgend bericht

Leggen Stolpersteine niet op 5 november