Sint Nicolaas zoekt alternatieven in Meerssen

Dit jaar viert het Sint Nicolaas comité Meerssen voor het 70ste jaar op rij dit kinderfeest. Echter door de coronacrisis kan de traditionele intocht dit jaar geen doorgang vinden. Geen aankomst op het station, geen optocht naar Gemeenschapshuis de Stip en ook geen ontvangst in het gemeenschapshuis.

Wat dan wel?
Het Sint Nicolaas Comité Meerssen is op dit moment in gesprek met de Gemeente over de mogelijke alternatieven, maar door de aangescherpte coronamaatregelen zijn deze alternatieven zeer beperkt. Het Sint Nicolaas Comité Meerssen is ook in gesprek met basisschool de Wereldster over  de invulling van het Sint-bezoek op 4 december.

Nieuw logo en nieuw Sint Nicolaas Comité
De intocht en het scholenbezoek wordt al 70 jaar georganiseerd door het Sint Nicolaas Comité Meerssen. Zij maken elk jaar na de zomerperiode weer een start met de voorbereidingen van deze festiviteiten. Het oude comité (Math Bours, Miranda Reinders, Edwin Smeets, Claudia Aussems en Romy Lambrechts) heeft jarenlang het sinterklaasfeest in Meerssen georganiseerd. Het vernieuwde comité (Carina Habets, Esther Brouwers, Jacqueline Scheepers, Marlies Cortenraad en Els Bovy) heeft onder voorzitterschap van Math Bours alle taken overgenomen. En bij een nieuw comité hoort een nieuw logo. Met dank aan Koen Dullens is een nieuw logo ontworpen.

Donatie
Door de coronacrisis kan de jaarlijkse huis-aan-huis-collecte dit jaar helaas geen doorgang vinden, maar mensen die financieel willen steunen, kunnen dit doen door een donatie over te maken op bankrekening NL09 RABO 0132 6298 36 t.n.v. St. Nicolaas Comité Meerssen.

Sinterklaas Meerssen ook op Facebook
De Sint gaat natuurlijk ook met de tijd mee en heeft speciaal voor de kinderen van Meerssen een geheel nieuwe pagina op Facebook: zoek maar naar ‘Sinterklaas Meerssen – Sint Nicolaas Comite’ en die pagina gewoon even ‘liken’ of op de button ‘vind-ik-leuk’ klikken. Zo blijven kinderen op de hoogte van de ontwikkelingen rond het Sint gebeuren in Meerssen.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 42-2020: Oud-scoutingleider veroordeeld, Horeca hard getroffen & Reguliere gezondheidszorg onder druk

Lees volgend bericht

Oplichters in de wijkzorg actief