Eis: Tbs met dwangverpleging voor de dood van zijn moeder

Stock foto

Diverse media melden dat de officier van Justitie, voor Leon J, geen celstraf maar Tbs met dwangverpleging eist voor de dood van zijn moeder op 31 januari in Bunde.

Psychische problemen
De officier achtte bewezen dat Leon J. verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder maar dat hij op dat moment kampte met psychische problemen. Leon J. verklaarde eerder dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde die hem opdracht gaven om zijn moeder te doden. Een psycholoog en een psychiater, die Leon J. onderzochten, adviseren een langdurige behandeling in een gesloten inrichting.

Vrijspraak
Advocaat Geertsen zet in op vrijspraak omdat niet bewezen is dat Leon J. verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder. J. heeft op die bewuste dag direct de hulpdiensten gebeld toen hij zijn moeder levenloos aantrof in haar woning. Volgens onderzoekers is een natuurlijke dood niet uit te sluiten en daarom pleit de advocaat voor vrijspraak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees vorig bericht

Huisartsen doen oproep: ‘blijf naar de praktijk komen’

Lees volgend bericht

Waarom Meerssen geen regiegemeente is geworden