Twee nieuwe wethouders bekend

Zojuist is in een persconferentie bekend geworden wie de twee nieuwe wethouders zijn. Ze volgen Jan Gulikers, Marly Heusschen en Paul Sanders op die een maand geleden ontslag namen onder druk van een motie van wantrouwen. De vier partijen Lokaal DNA, CDA, KIJK!!! en FOCUS, presenteerden de nieuwe bestuurders die fulltime aan de slag gaan. Het gaat om Gerard Ijff uit Roermond en Rein Dupont uit Venray.

Gerard IJff
De uit Roermond afkomstige Gerard IJff heeft al 16 jaar lang ervaring als wethouder in Roermond achter de rug en bekend met portefeuilles zoals openbare ruimte, verkeer, water, milieu en duurzaamheid en klimaatverandering. Ook heeft hij bestuurlijke ervaring met onder andere sport, asielzoekersvraagstukken en volkshuisvesting.
Momenteel is hij bestuurslid bij het Waterschap maar dit is niet verenigbaar met zijn wethouderschap in Meerssen zodat hij zal stoppen als bestuurslid.

Rein Dupont
De andere nieuwe wethouder is Rein Dupont en komt uit Venray. Hij is 12 jaar lang raadslid geweest in Venray. Ook Dupont heeft bestuurdersfuncties bij het Waterschapsbedrijf Limburg en het Waterschap maar zal deze functies nu naast zich neerleggen om dezelfde reden als zijn aanstaande collega. Verder is Dupont secretaris van de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Venray. Daarnaast heeft hij veel ervaring met financiën en runt een eigen financieel adviesbureau.

Meer Vandaag komt vanmiddag om 17:00 uur met een extra nieuwsuitzending omtrent de ontwikkelingen binnen de politiek. In deze nieuwsuitzending de laatste update omtrent de nieuwe wethouders en de koers van de 4 partijen.
Lees vorig bericht

Extra nieuwsuitzending om 17:00 uur

Lees volgend bericht

Nieuwe koers: Meerssen niet kapot bezuinigd