Banenaantal vrachtactiviteiten MAA bijgesteld

Het Centre for Urban Port and Transport Economics van de Erasmus Universiteit Rotterdam (UPT Erasmus)  heeft de werkgelegenheidscijfers bij de vrachtactiviteiten voor Maastricht Aachen Airport (MAA) bijgesteld. Dit gebeurde na het neerleggen van een klacht van de Alliantie Tegen Uitbreiding MAA bij het onderzoeksbureau van de universiteit.

Daling wegvervoer
Uit de correctie blijkt dat het wegvervoer luchtvracht MAA geen 1673 maar 627 arbeidsplaatsen oplevert. Ook het aantal direct werkzame personen bij de vrachtafhandeling op MAA daalt van 1896 naar 1114.

Eigen onderzoek
De aanleiding tot de bijstelling in de luchtvrachtmonitor 2018 is een eigen onderzoek door de Alliantie waarin zij tot de conclusie kwamen dat de banencijfers niet klopte.  Zij namen met deze conclusie contact op met UTP Erasmus, waarna het onderzoeksbureau van de universiteit een nieuw onderzoek startte met als gevolg  de nieuwe cijfers.

Lees vorig bericht

Gemeente plaatst zeventig bladkorven

Lees volgend bericht

Coronamaatregelen: “het is dubbel”