Oud-wethouder Gulikers geïnstalleerd als raadslid

Woensdagavond, tijdens de begrotingsvergadering 2021 is oud-wethouder Jan Gulikers geïnstalleerd als raadslid voor partij BRUG-M. Dit werd mogelijk nadat partijgenoot Sjraar Hovens besloot zijn zetel terug te geven aan Gulikers. In 2018 had Hovens deze plek ingenomen nadat Gulikers wethouder werd.

Afscheid raadslid Hovens
Voordat Gulikers werd geïnstalleerd nam Sjraar Hovens voor een laatste maal het woord. Hij bedankte iedereen voor het vertrouwen dat in hem gesteld was. Tijdens zijn speech benadrukte Hovens nogmaals  dat de begroting, zoals deze ter behandeling lag slecht zou uitpakken voor de burgers van Meerssen. Dit betoog werd niet door iedereen in dank afgenomen. Zo riep raadslid Aarts van CDA tijdens de speech “schandalig”.

“Trumpiaanse toestanden”
Nadat Gulikers geïnstalleerd was, ging de begrotingsvergadering verder. Gulikers nam als eerste namens zijn partij BRUG-M het woord. Voordat de begroting zelf ter sprake kwam blikte hij eerst terug op zijn laatste maanden als wethouder. Hij noemde de gang van zaken “Trumpiaanse toestanden met alternatieve feiten die waren overgewaaid vanuit Amerika naar gemeente Meerssen.”  Ook hier maakten raadsleden volgens hem onjuiste of suggestieve beweringen in de media.

Na het vertrek gaven de cijfers een rooskleuriger beeld
Ook stelde Gulikers dat dankzij het vertrek van de wethouders en het stuklopen van de onderhandelingen met Maastricht, het maken van een begroting wel een stuk gemakkelijker had gemaakt. Ook kwamen de oud-wethouders er pas na hun ontslag achter dat de financiën een rooskleuriger beeld gaven dan eerder werd verondersteld.

Lees vorig bericht

Uitgelicht met de nieuwe wethouders

Lees volgend bericht

Sint & Pieten Meerssen: De verdwenen tekeningen