Vrachttaks op luchtvracht gaat niet door

Foto: MAA

De eerder voorgestelde vrachtbelasting voor vrachtverkeer door de lucht gaat niet door. Het kabinet heeft dit, na aanvullend onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer, besloten. De vrachttaks zou in 2021 ingaan. Het kabinet ziet in dat door de vrachtbelasting vliegmaatschappijen zullen uitwijken naar omliggende landen, waardoor de gevolgen voor Maastricht Aachen Airport groot zijn.

Enorme opsteker
Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport): “De luchtvrachttaks gaat van tafel. Dat is een enorme opsteker voor de cargo-activiteiten op en rond Maastricht Aachen Airport waar provincie samen met diverse Tweede Kamerfracties en de luchthaven het afgelopen jaar zo vurig voor heeft gepleit. Met succes voor Limburg. Verstandig dat het kabinet het karakter van onze open economie en grensregio onderkent. Met het behoud van een gelijk speelveld in Europa -zonder nationale vrachtbelastingen- kan de concurrentiekracht en werkgelegenheid van logistiek in de grensregio Limburg zo sterk mogelijk blijven. Juist in deze crisistijd bewijst MAA zijn grote toegevoegde waarde voor het luchtvrachtvervoer van Nederland. We werken vol vertrouwen verder aan de toekomst van MAA.”

Directeur Roeven Maastricht Aachen Airport
Maastricht Aachen Airport directeur Jos Roeven is blij met dit nieuws: “Ik heb me hier hard voor gemaakt, omdat deze vorm van vliegbelasting ons als luchthaven in de grensregio onevenredig hard zou treffen. Juist in deze tijd blijkt onze meerwaarde voor onze vrachtklanten. En die meerwaarde wordt alleen maar groter.”

Lees vorig bericht

Chaos troef tijdens dag twee begrotingsdebat

Lees volgend bericht

Oud papier Meerssen