Professor Crijns benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Foto: Diana Berdun Mingo

Professor dr. Harry Crijns uit Meerssen is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.  Burgemeester Clermonts reikte de onderscheiding uit tijdens het internationale minisymposium dat gehouden werd in verband met het afscheid van Crijns vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Pionier
Professor Crijns heeft een pionierende rol vervuld binnen zijn vakgebied cardiologie. Dit deed hij op zowel nationaal als internationaal niveau en heeft innovatief wetenschappelijk onderzoek verricht. Crijns heeft nieuwe succesvolle behandelmethoden ontwikkeld, een grote hoeveelheid nationaal en internationaal gewaardeerde publicaties op zijn naam staan en zijn kennis aan vele promovendi doorgegeven. Crijns heeft vele werkzaamheden verricht waarbij de samenleving in zeer belangrijke mate is gebaat.

Foto: Diana Berdun Mingo

Lees vorig bericht

Gemeente Meerssen hijst Orange the World vlag

Lees volgend bericht

Religieus erfgoed – Sint Martinuskerk