Kerststallenwandeling in Schimmert

Kerststal Langstraat Schimmert Foto: Jo Halmans

Vanaf 19 december tot en met 3 januari is Schimmert weer omgetoverd tot kerststallendorp.  Iedereen die dat wil kan wandelend genieten van kerststallen of kersttaferelen die de inwoners van Schimmert voor, in of naast hun huis hebben geplaatst. Dit jaar zijn er meer bewoners dan andere jaren die zich hebben opgegeven om een kerststal of kerst tafereel te plaatsen. In de parochiekerk is dit jaar geen expositie.

Kerststalvoorstellingen
De wandelaar krijgt tijdens de wandeling verschillende kerststalvoorstellingen te zien uiteenlopend van alleen de H. Familie tot een kerststal omringd door de velden van Bethlehem. Ook zijn er kunstwerken en werken van huisvlijt te bewonderen.

De wandelingen variëren van 1,8 tot 5 km
De routes zijn met gekleurde pijlen gemarkeerd. Een overzicht van de verschillende routes zijn te vinden bij de kerk en op de grote parkeerplaatsen. Een raamaffiche nodigt uit om het bijbehorend kerst tafereel te bekijken.

App
Op smartphone of i-Phone kan de App ‘kerststaldorp’ worden gedownload, waarmee de kerststallen langs de routes in beeld komen.

Lees vorig bericht

Negen ton niet genoeg voor verkeeroverlast in Ulestraten

Lees volgend bericht

Vuurwerkverbod in de gemeente Meerssen