Vuurwerkverbod in de gemeente Meerssen

Door het landelijk ingestelde vuurwerkverbod voor de jaarwisseling mag er ook geen vuurwerk verkocht en afgestoken worden in de gemeente Meerssen. Door het afsteken van vuurwerk tijdens oud op nieuw riskeren de afstekers een boete.

Fop en schertsvuurwerk wel toegestaan
Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het oudejaarsvuurwerk. Fop- en schertsvuurwerk mag wel verkocht worden. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt. Voor het afschieten van Carbid in de gemeente Meerssen is een vergunning nodig. Carbidschieten zonder vergunning mag niet.

Waarom een vuurwerkverbod?
Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de hulpverleners zoals politie en BOA’s die tijdens de jaarwisseling moeten optreden bij vuurwerkincidenten.

Lees vorig bericht

Kerststallenwandeling in Schimmert

Lees volgend bericht

Onrust