Scouting Geulle deelt het vredeslicht

Het vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken in Bethlehem en daarna verspreid over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Ook dit jaar ontvangt Scouting Geulle het vredeslicht en dat willen ze in deze moeilijke en onzekere tijd met iedereen delen zodat er samen een keten van licht gevormd wordt als teken van vrede en vriendschap.

Zaterdag en zondag
De scoutinggroep opent op zaterdag 19 en zondag 20 december van 19.00 tot 22.00 uur de deuren om het vredeslicht aan de mensen uit te delen. Het adres is Hulserstraat 17 te Geulle.

Lantaarn meenemen
Om het vredeslicht te ontvangen raden scouting de mensen aan om zelf een lantaarn of iets dergelijks mee te nemen om het licht makkelijk te vervoeren. Natuurlijk kunnen de mensen zelf een kaars of waxinelichtje meenemen, maar deze kunnen ook, tegen een kleine vergoeding, bij scouting gekocht worden.

Coronamaatregelen
In verband met coronamaatregelen is er geen mogelijkheid om drank of spijs te nuttigen en wordt er gebruik gemaakt van een strikte looproute. Ook vraagt scouting om niet met meer dan twee volwassenen per gezin te komen en zich aan de mondkapjesplicht te houden. De plannen zijn gemaakt in overleg met Gemeente Meerssen. Antwoorden op vragen en informatie is te verkrijgen via:  vredeslicht@scoutinggeulle.nl

Lees vorig bericht

Vuurwerkverbod tijdens Oud en Nieuw 2020 – 2021

Lees volgend bericht

De nachtmis via de t.v.