Onzekere toekomst voor gemeenschapshuizen Bunde en Geulle

Partij Lokaal DNA is bezorgd over de toekomst van de gemeenschapshuizen in Bunde en Geulle. Bunde heeft momenteel helemaal geen gemeenschapshuis en dat van Geulle is toe aan een renovatie.

Bunde
De Auw Kerk in Bunde is al een tijd buiten gebruik als gemeenschapshuis. De vaste commerciële uitbater heeft het gebouw verlaten. Lokaal DNA pleit voor een oplossing waarbij De Auw Kerk multifunctioneel wordt ingericht. Dat proces stagneert volgens de partij en ze wil het nu vlot trekken.

Geulle
In Geulle functioneert al jaren De Kollekamp in Moorveld als gemeenschapshuis. Het complex is dringend toe aan een opkapbeurt en de beherende stichting heeft geld nodig hiervoor. Waarschijnlijk is hier een bedrag van twee ton voor nodig die zowel door de gemeente als de Provincie op tafel gelegd moeten worden. Daarnaast wil de stichting het pand van de gemeente overnemen die het nu nog verhuurt. Voor het gebouw exploitabel en toekomstbestendig te maken is tevens een drank en horecavergunning noodzakelijk.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 51-2020: Harde lockdown, record aantal besmettingen & Provincie keurt begroting goed

Lees volgend bericht

Kerstsfeer in de gemeente Meerssen