Burgemeester Clermonts tijdens nieuwjaarstoespraak: “Vaccinaties brengen ons terug in de normale wereld”

Tijdens de nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Clermonts sprak ze over de vaccinaties. “Ik hoop van ganser harte dat de vaccinaties die nu gaan beginnen, ons weer terugbrengen in de normale wereld, in de normale werkelijkheid.” Aldus Burgemeester Clermonts. Omdat de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie niet door kon gaan, is er voor gekozen dat de Burgemeester een nieuwjaarstoespraak houdt.

Schade door corona
Clermonts stond stil bij de “‘enorme schade werd en wordt aangericht” door corona. Burgemeester Clermonts: “Maar ook in onze gemeente heeft Corona ongenadig hard toegeslagen. Mijn gedachten zijn vandaag dan ook bij de nabestaanden, bij zieken en hun naasten. En ook bij het dappere personeel in onze zorginstellingen die dag en nacht, en dat al vele maanden aan één stuk, klaar staan voor hun bewoners.”

Volop bezig
De burgemeester keek tijdens de tv-toespraak ook naar de toekomst. Volgens Clermonts “‘staan in de verschillende dorpen mooie projecten op stapel.” In maart staan ook de Tweede Kamer-verkiezingen op het programma. Volgens de Burgemeester is de gemeente volop bezig om deze veilig te laten verlopen. “”De democratie moet geborgd zijn. Ook tijdens een pandemie. Misschien wel juist tijdens een pandemie.” Aldus Clermonts.

Bestuurscrisis
Clermonts keek ook terug op de politieke crisis in september. Het vorige college eiste dat Meerssen zou gaan fuseren met Maastricht, als de raad daar niet voor koos zouden ze opstappen. De raad koos niet voor herindeling en de wethouders stapte op. Het college bestond toen alleen uit de burgemeester. “Ik was enige tijd kapitein, stuurman en matroos tegelijk op de MS Marsana. Dat is niet erg, maar het moest niet te lang duren. Ik ben me toen nog meer bewust geweest van de bijzondere en onafhankelijke positie die ik als door de Kroon benoemde bestuurder heb.” Aldus Burgemeester Clermonts

“Een woonplaats om trots op te zijn”
In het slot zei de burgemeester: “Ik dacht onze gemeente goed te kennen maar ben het afgelopen jaar op tal van mooie plekjes, verborgen pareltjes gestoten die onze mooie gemeente Meerssen nog meer glans geven. Die ons Meerssen tot een woonplaats maken om trots op te zijn. (..) Door de lens van onze eigen omroep wens ik u allemaal – hopelijk voor de eerste en laatste keer op deze wijze – een heel voorspoedig en gelukkig nieuwjaar!”Lees vorig bericht

Jaaroverzicht 2020

Lees volgend bericht

Jaarwisseling rustig verlopen