Eenmalige huurverlaging voor huurders met een laag inkomen bij Wonen Meerssen

Foto: Wonen Meerssen

Huurders van een sociale huurwoning van Wonen Meerssen met een laag inkomen en een hoge huur krijgen dit jaar eenmalig een huurverlaging. Volgens berekeningen van het ministerie komen in Nederland zo’n 260.000 hurende huishoudens in aanmerking voor huurverlaging.

Belastingdienst kijkt naar inkomens 2019
Wonen Meerssen vraagt voor haar huurders met een kale huur boven de aftoppingsgrens bij de Belastingdienst op of ze in 2019 in de inkomenscategorie voor huurverlaging vielen. Deze huurders krijgen dan automatisch een voorstel tot huurverlaging en hoeven dit niet aan te vragen. De Belastingdienst kijkt naar 2019 omdat dit de meest recente vastgestelde inkomensgegevens zijn.

Zelf aanvraag doen bij inkomensdaling na 2019
Huurders die na 2019 een inkomensdaling hebben gehad waardoor zij recht hebben op huurverlaging moeten zelf een aanvraag doen bij Wonen Meerssen. Dat kan vanaf 1 januari 2021.

Foto: Wonen Meerssen

Lees vorig bericht

Jubileumfeest RVU 75 jaar definitief geschrapt

Lees volgend bericht

IKL plaatst nestkasten voor steenuil in gemeente Meerssen