IKL plaatst nestkasten voor steenuil in gemeente Meerssen

Stock foto

Stichting IKL heeft vijftien nestkasten voor steenuilen ophangen binnen de gemeente Meerssen.

Kleinste uil
De steenuil is de kleinste uil die in Nederland voorkomt. “Het is een typische verschijning in het kleinschalig cultuurlandschap. Steenuilen zijn bij uitstek holenbroeders. In het landschap ontbreekt vaak een goede verblijfplaats. Om de steenuilen een helpende hand te bieden plaatsen we nestkasten”, aldus stichting IKL.

Geschikte locaties
Omdat niet elke locatie geschikt is voor de plaatsing van een nestkast zijn de locaties zorgvuldig uitgekozen. De soort komt vooral voor in het kleinschalig cultuurlandschap waar voldoende rust, schuilgelegenheid en voedsel, zoals insecten, amfibieën en muizen, te vinden is.

Europees naaldhout
De nestkasten voor de steenuil zijn gemaakt van Europees naaldhout en beschermd tegen toegang door bijvoorbeeld marters zodat eieren, jonge steenuilen of een broedend steenuilenvrouwtje veilig zijn.

Lees vorig bericht

Eenmalige huurverlaging voor huurders met een laag inkomen bij Wonen Meerssen

Lees volgend bericht

Wensen