Klimaatmars ook in Maastricht

Stock foto

Op 14 maart wordt landelijk in 18 plaatsen een klimaatmars gehouden. Dit gebeurt ook in Maastricht. Vanwege het coronavirus wordt de Klimaatmars verspreid door het hele land georganiseerd, zodat mensen op een veilige manier hun stem kunnen laten horen. Actuele coronamaatregelen worden daarbij in acht genomen.

Oproep aan kabinet
11 organisaties houden deze mars in maart vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen om de politiek duidelijk te maken “dat het tijd wordt dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid en haar macht gebruikt in Den Haag én in de Europese Unie. Want iedereen heeft recht op een veilige omgeving, schoon drinkwater, voldoende gezond eten, veilige huisvesting en kansen in het onderwijs en werk, in Nederland én daarbuiten.”

Nieuw samenwerkingsverband
De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een nieuw samenwerkingsverband van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten.

Lees vorig bericht

Religieus erfgoed – Sint Joseph Arbeider

Lees volgend bericht

Themabijeenkomst gemeenteraad over aanbod provincie Limburg