Themabijeenkomst gemeenteraad over aanbod provincie Limburg

Op dinsdag 19 januari houdt de gemeenteraad van Meerssen een digitale themabijeenkomst over het aanbod van de provincie Limburg om gezamenlijk een onderzoek uit te voeren naar de toekomstscenario’s van de gemeente Meerssen. Gedeputeerde Dritty neemt deel aan deze bijeenkomst.

Gezamenlijk toetsen toekomstscenario’s
Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Limburg hebben in hun brief van 15 december 2020 het aanbod gedaan om onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur van Meerssen en GS een onderzoek in te richten, waarin alle mogelijke bestuurlijk-organisatorische toekomstscenario’s onafhankelijk en deskundig worden getoetst op vijf keuzecriteria: bestuurskracht, duurzaamheid, interne samenhang, regionaal evenwicht en draagvlak binnen de gemeente en in de regio.

Toelichting gedeputeerde op aanbod
Dritty zal tijdens de themabijeenkomst toelichting geven op het aanbod van de provincie en vragen van raadsleden en burgerleden beantwoorden. De gemeenteraad zal op een later tijdstip hun standpunt bepalen over het aanbod van de provincie. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is te volgen via de livestream op de website van de gemeente.

Lees vorig bericht

Klimaatmars ook in Maastricht

Lees volgend bericht

Stil