Serviceteam en gemeente bieden hulp voor gedupeerden Kinderopvangtoeslag

Veel ouders moesten van de belastingdienst onterecht kinderopvangtoeslag terugbetalen. Zij kunnen terecht bij het ‘Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag’. Daarnaast biedt de gemeente steun via Sociale zaken Maastricht Heuvelland.

Aanmelden gedupeerden
De belastingdienst heeft het ‘Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag’ opgezet om de fouten te herstellen. Op de website van de belastingdienst staat wat gedupeerden kunnen doen en hoe zij zich kunnen aanmelden als gedupeerde. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert de getroffen ouders financieel.

Hulp van de gemeente
Maar voor mensen die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt is de compensatie van de belasting niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, heeft de gemeenten gevraagd om die ouders over de volle breedte hulp te bieden.

Sociale zaken Maastricht Heuvelland
Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH) staat de inwoners van de gemeente Meerssen bij met praktische hulp en advies, of met hulp bij schulden. Ook bieden de medewerkers van SZMH een luisterend oor.

Lees vorig bericht

Gemeente zoekt werkers voor de stembureaus

Lees volgend bericht

Agnes Jonkhout over opgestapte wethouder: “niet plezierig”