Stella Maris College onvoldoende beoordeeld door de onderwijsinspectie

Het Stella Maris College heeft opnieuw bezoek gekregen van de onderwijsinspectie en is beoordeeld als onvoldoende. Dat heeft de inspectie op 15 december gepubliceerd in een rapport. Een eerder onderzoek in maart 2019 wees uit dat de kwaliteit van het onderwijs op de middelbare school zeer zwak was. Toch laat de directeur van het Stella Maris College weten dat de inspectie verrast is door de stappen die zijn gezet.

Verbeteringsplan
Vorig jaar legde het Stella Maris College in het verbeteringsplan onder andere de focus op leskwaliteit, zowel binnen Gepersonaliseerd Leren (GPL) als het reguliere onderwijs. Ook keken ze hoe ze het programma van toetsing en afsluiting konden verbeteren en werd er gekeken hoe ze lesuitval konden bestrijden. Nu zijn ze voornamelijk bezig met de individuele begeleiding van leerlingen. Het is volgens de inspectie op dit moment niet duidelijk welke begeleiding een leerling nodig heeft of welke hulp of aanpak tijdens de lessen goed is voor een leerling.

Onderwijsresultaten
Voor nu is het onderdeel onderwijsresultaten voldoende, echter geeft de inspectie aan dat de school deze structureel dient te verbeteren. Hiervoor is meer aandacht nodig voor het systematisch analyseren en bespreken van de resultaten.

Hoe verder?
Uiterlijk in september 2021 doet de onderwijsinspectie opnieuw een herstelonderzoek waarbij ze kijken of het Stella Maris College dan wel aan alle punten voldoet. De inspectie beoordeeld dan de standaarden Zicht op ontwikkeling en begeleiding en Kwaliteitszorg. Er wordt dan ook onderzocht in hoeverre de tekortkoming ‘rekening houden met verschillen tussen leerlingen’ is weggewerkt.

Lees vorig bericht

Het nieuws besproken: Haverbode & Stella Maris

Lees volgend bericht

Haverbode gepresenteerd tijdens carnaval