Nieuwe wethouders bekend

De coalitiepartijen dragen Wim Kemp en Peter Hovens voor als nieuwe wethouders van de gemeente Meerssen. Zij volgen Rein Dupont op die eerder deze maand opstapte vanwege persoonlijke omstandigheden.

Wim Kemp
Kemp is 63 jaar en woonachtig in Roermond. Hij werkte eerder voor de gemeente Meerssen. Tussen 1991 en mei 2004 was hij projectleider voor diverse woningbouwprojecten in Meerssen. Daarna was hij wethouder in de gemeente Roermond. In zijn portefeuille zaten onder andere het sociaal domein, cultuur, onderwijs en wijkontwikkeling. Momenteel is hij raadslid in de gemeente Roermond.

Peter Hovens
Hovens is 61 jaar, opgegroeid in Geleen en nu woonachtig in Roermond. Hij is bestuurskundige en was eerder onder andere ambtenaar, raadsgriffier, partijbestuurder voor de PvdA en was voor de gemeente Schinnen en Beek wethouder. Voor de gemeente Schinnen had hij het sociaal domein in zijn portefeuille, in Beek was dat het fysieke domein. Momenteel is Hovens zelfstandig bestuurskundig adviseur, waar hij met name werkt in het aanpakken van complexe maatschappelijke vraagstukken.

Installatie
De installatie van de nieuwe wethouders vindt 4 februari plaats tijdens de online raadsvergadering.

Lees vorig bericht

Alleen met minder overlast kan Maastricht Aachen Airport groeien

Lees volgend bericht

Grwat Meersje alaaf – corona editie aflevering 1-2021