Gemeente betaalt saneringskosten vervuilde grond zwembad Geulle

De gemeenteraad heeft besloten om 40.000 euro bij te dragen in de saneringskosten n.a.v. het Chloorlekkage incident in het zwembad van Geulle. Zonder deze bijdrage zou het bestaansrecht van het zwembad in gevaar kunnen komen.

Chloorlucht
Op 17 juni 2020 vond er een incident plaats in het zwembad van Geulle. Omwonenden roken die avond een sterke Chloorlucht en belden de brandweer. Het bleek dat een van de Chloortanks gescheurd was en dat er ruim 500 liter Chloor uit de tank was weggelopen. Op last van de provincie moest de vervuilde grond daarom op korte termijn worden afgegraven.

Foto: Brandweer Meerssen in 2020

Voortbestaan zwembad in het geding
Aangezien het zwembad op dat moment niet verzekerd was tegen milieu-incidenten, moest de vereniging de kosten van het onderzoek, de sanering en bijkomende kosten zelf betalen. Hierdoor was ander onderhoud vaan het zwembad in 2021 niet mogelijk en kon het voortbestaan van het zwembad in het geding komen.

Verzekering intussen aangepast
Omdat de gemeente eigenaar is van de grond en daarbij dus ook de zorg heeft over de grond, heeft de gemeenteraad daarom nu besloten om een bedrag van 40.000 euro vrij te maken uit de algemene reserve. De gemeente zal verder onderzoeken of andere verenigingen en bedrijven met eenzelfde erfpacht-constructie hun verzekeringen wel goed op orde hebben.

De vereniging van het zwembad heeft intussen haar verzekering aangepast.

Lees vorig bericht

Nieuwe wethouders geïnstalleerd

Lees volgend bericht

Nieuw op Meer Vandaag: de podcast “de staat van de raad”