Motie van afkeuring tegen BRUG-M: “u snoert ons de mond niet”

De gemeenteraad heeft een motie van afkeuring aangenomen tegen de raadsleden van BRUG-M. Dit is gebeurd vanwege een motie van treurnis die is ingediend door de fractie van BRUG-M. De motie van treurnis ging over het vertrek van wethouder Dupont. BRUG-M wilde de onderste steen boven krijgen en wilde meer duidelijkheid over de reden van zijn vertrek. De coalitiepartijen spraken schande van dat BRUG-M, in hun ogen, hierdoor ruis, speculaties en insinuaties zouden veroorzaken naar de burgers toe.

Detective
Fractievoorzitter Jan Gulikers van BRUG-M gaf in zijn betoog aan dat er veel geruis is over het vertrek van de wethouder. Wethouder Dupont stapte vorige maand op en gaf als reden voor zijn vertrek ‘persoonlijke omstandigheden.’ BRUG-M wilde meer toelichting op zijn vertrek. Verder gaf Gulikers aan: “Wanneer de reden van het vertrek binnen de werkrelatie ligt dit belangrijk is voor de controlerende taak van de raad.” Volgens Gulikers wilden de 4p’s het onderwerp niet op de agenda en sprak van een mogelijke doofpot. “Als er geruis is, dan komt dat door u.” Reageerde Bjorn Molling van coalitiepartij Lokaal DNA. “De heer Gulikers kan beter detective worden.”

Één Lijn trekken
“Wat ik betreur is dat er een motie is ingediend over een persoon die nota bene niet meer in Meerssen is” aldus fractievoorzitter Thijsen van coalitiepartij FOCUS. Na een korte schorsing dienden de 4p’s een motie van afkeuring in. “We trekken één lijn” zei Molling van Lokaal DNA. Oppositiepartij PGM Het Origineel reageerde: “BRUG-M wordt de mond gesnoerd.” BRUG-M voorman Gulikers gaf als reactie op de motie: “u kunt afkeuren tot u een ons weegt, u snoert ons niet de mond.”

Stemming
Toen eenmaal de stemming ging plaatsvinden verlieten de raadsleden van BRUG-M de online vergadering. De motie van afkeuring werd met 10 stemmen voor en 2 stemmen tegen aangenomen.

Lees vorig bericht

De Kloomp 3de tijdens LVK finale

Lees volgend bericht

Prinsen en prinsessen brengen vastenaovesschlager uit