Waterschap betaalt niet mee aan wachtgeld Dupont

Het Waterschap Limburg gaat niet meebetalen aan de wachtgeldkosten van de opgestapte wethouder Dupont. De kosten zullen daarmee volledig voor de rekening van de gemeente Meerssen komen te staan. In een mail gericht aan alle fractievoorzitters van de gemeenteraad schrijft burgemeester Clermonts dat de totale wachtgeldkosten €283.300 bedragen.

Waterschap
Omdat oud-wethouder Dupont 10 jaar werkzaam was bij het Dagelijks Bestuur van het Waterschap en daarna nog wethouder was in de gemeente Meerssen krijgt Dupont wachtgeld tot aan zijn pensioenleeftijd. Dat is eind mei 2025.

Mailwisseling
Volgens een mailwisseling tussen het waterschap en de gemeentesecretaris, die in handen is van Meer Vandaag, vraagt de gemeente of het waterschap bereid is om op basis van coulance het bedrag voor een deel voor haar rekening te nemen. Het waterschap schrijft vervolgens: “Ondanks dat het dagelijks bestuur begrijpt dat er sprake is van een vervelende situatie voor de gemeente Meerssen, ziet het dagelijks bestuur geen mogelijkheden om in dit geval af te wijken van de wettelijke bepalingen.”

Begeleiding
Dupont heeft ook recht op begeleiding, de maximale kosten hiervan kunnen oplopen tot €17.900, blijkt uit de mail van Burgmeester Clermonts. De gemeente heeft het waterschap verzocht of het mogelijk is of zij hiervoor willen betalen, maar ook dat wil het waterschap niet.

Persoonlijke omstandigheden
De wethouder stapte vorige maand op vanwege persoonlijke omstandigheden. Aan Meer Vandaag liet hij weten dat hij niet is opgestapte vanwege gezondheidsredenen.

Lees vorig bericht

Start bouw zorgcomplex Ulestraten verwacht in zomer 2021

Lees volgend bericht

Potgrond actie