Vijf gezinnen uit Meerssen slachtoffer van toeslagenaffaire

Zeker vijf Meerssense gezinnen zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire. Dat blijkt uit een brief van het College van Burgemeester en Wethouders. Het kan zijn dat nog niet alle ouders die gedupeerd zijn zich hebben gemeld. De gemeente is nu bezig om de ouders te ondersteunen waar mogelijk.

Fraude
De afgelopen jaren zijn duizenden ouder onterecht aangewezen als fraudeur met de kinderopvangtoeslag. Ouders moesten door kleine fouten de volledig kinderopvangtoeslag terugbetalen. Veel gedupeerden raakten hierdoor in de financiële problemen.

11 miljoen
Volgens het college zijn de ouders benaderd en gewezen op de mogelijkheid voor aanvullende ondersteuning. De landelijke overheid heeft een 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor gemeentes zodat ze deze hulp kunnen bieden. De gemeente heeft hiervan 1.287 euro ontvangen.

Benaderen
De burgemeester heeft in een reactie laten weten: “Wij gaan actief de mensen benaderen die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire. (…) Ook daar blijft de gemeente Meerssen niet achter. De exacte aantallen weet ik niet, maar dat we er iets mee gaan doen en dat daar een besluit erover genomen is, is evident.”

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 6-2021: toeslagenaffaire, schaatskoorts & opwarming

Lees volgend bericht

Het winterse weer zorgt voor schaatskoorts