Restauratie pilasters tegenover kasteel Geulle

Foto: IKL

De pilasters tegenover Kasteel Geulle zijn voor veel mensen uit de omgeving een herkenbaar element in het landschap. Twee eenzame kolommen aan de kant van de weg. De pilasters hebben duidelijk met het kasteel te maken maar staan er nu verloren en onvolledig bij. Van een van de pilasters is de vaas verdwenen. Sinds het najaar zijn de pilasters ontmanteld om gerestaureerd te worden door Koninklijke Woudenberg Maastricht.

Plan van aanpak
Op verzoek van de Gemeente Meerssen en het Buurtnetwerk Geulle is IKL aan de slag gegaan om te onderzoeken hoe en of de pilasters hersteld kunnen worden. Koninklijke Woudenberg heeft de toestand van de pilasters opgenomen in het veld en een plan van aanpak voor de restauratie uitgewerkt. Daarbij hebben ze gekeken naar welke soort mergel gebruikt moet gaan worden en welke onderdelen vervangen moeten worden.

Ornamenten worden vervangen
Bij het ontmantelen van de pilasters werd duidelijk dat de ornamenten in een slechte staat verkeren waardoor ervoor gekozen is om ze volledig te vervangen.

De pilasters bij kasteel Geulle

Lees vorig bericht

Carnaval met de trekker of in de voortuin

Lees volgend bericht

Grwat Meersje Alaaf 2021 – Top 111 aller tieje