De onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek

Foto: Bram Houben

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een verkennend onderzoek naar de motorbrand van het vrachtvliegtuig dat zaterdagmiddag over Meerssen vloog. Het vrachtvliegtuig is tijdens de brand meerdere metaaldelen kwijtgeraakt die in Meerssen terecht zijn gekomen. Er zijn twee personen licht gewond geraakt en er is veel materiële schade.

Motorbrand
Afgelopen zaterdagmiddag hoorden omstanders twee harde klappen en erna zagen sommigen dat de motor van een vliegtuig brand vatte. Het ging om een vrachtvliegtuig dat bij Maastricht Aachen Airport was opgestegen. Het vliegtuig raakte in de problemen en vervolgens vloog één van de motoren in brand. Uiteindelijk is het vliegtuig veilig in Luik geland. Er vielen allemaal brokstukken door de lucht toen het vliegtuig over Meerssen vloog. Deze zijn voornamelijk terecht gekomen bij de omgeving van st. Josephstraat en de Bunderstraat. De brokstukken hebben voor twee licht gewonde slachtoffers gezorgd en voor veel materiële schade. Zo zijn daken, zonnepanelen en auto’s beschadigd.

Discussie
Het vliegveld zorgt al jaren voor vele discussies. Zo zijn er voor- en tegenstanders. Dit is het zoveelste incident dat in jaren plaatsvindt. Zo zijn er al eerder dakpannen gesneuveld en vloog er een metalenplaat door de de lucht, dit laatste werd veroorzaakt door zogturbulentie.

Lees vorig bericht

De schrik zit er goed in bij de omwonenden

Lees volgend bericht

Luchtvaartongeval: “Dit is niet zomaar een incident”