Bibliotheek Meerssen: start een minibieb

Foto: Bibliotheek

Bibliotheek Meerssen roept inwoners van de gemeente Meerssen op om te starten met een minibieb. Dit kan een kastje aan de muur of voor het huis in de tuin zijn waar lezers hun eigen boeken in leggen zodat andere lezers die boeken kunnen lenen en lezen.

Lezen, gezelligheid en contact
Volgens de bibliotheek “kunnen door zo’n kastje nog meer mensen genieten van boeken die op dit moment verstoffen achterin de kast. Een minibieb zorgt ook voor een stukje gezelligheid en contact in de buurt, voor een vereniging of bij een gemeenschapshuis.”

Wat is een minibieb?
Een minibieb is een kleine bibliotheek, zowel qua afmeting als qua boeken, waar iedereen boeken kan lenen en ruilen. Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is. Het gaat erom dat een minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats.

Hoe ziet een minibieb uit?
Dat kan een plankje in de wachtkamer van de fysiotherapeut zijn, een kunstig kastje in je tuin, een kistje met boeken bij een speelterrein of een mooie hoek bij een buurthuis. Als jij een plekje kunt maken waarin of waarop boeken staan, dan is dat een minibieb.

Hulp bibliotheek met minibieb
Mensen die interesse hebben om een minibieb te starten of een minibieb hebben maar op zoek zijn naar boeken. De bibliotheek helpt deze mensen graag verder en vooral met de boeken. Voor informatie en tips, kijk ook eens op www.minibieb.nl of www.minibibliotheek.nl

Minibieb voor en of door kinderen
Zorg in de minibieb dat er een apart deel of een aparte kast aantrekkelijk en herkenbaar is voor kinderen. Kijk ook eens op www.kinderzwerfboek.nl. Interesse, vragen of meer informatie? Bel Bibliotheek Meerssen via tel. 043-3642411 of mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl t.a.v. Claudia.

Lees vorig bericht

Vandalisme bij sporthal

Lees volgend bericht

Meer dan 100 sportende kinderen bij de Wintergames