200 brokstukken ingeleverd na vliegtuigincident

Foto: Bram Houben

Er zijn ongeveer 200 brokstukken ingeleverd bij de politie na het vliegtuigincident boven Meerssen. Inwoners werden afgelopen week opgeroepen om de gevallen vliegtuigonderdelen in te leveren bij de politie.

Nummer
De gemeente opende kort na het incident een nummer waar inwoners naar konden bellen wanneer er brokstukken waren gevonden. De politie heeft die de afgelopen dagen opgehaald.

Motorbrand
Afgelopen zaterdagmiddag raakte een vliegtuig dat vanaf MAA opsteeg in de problemen en vloog één van de motoren in brand. Er vielen brokstukken uit de lucht toen het vliegtuig over Meerssen vloog. Deze zijn voornamelijk terecht gekomen bij de omgeving van St. Josephstraat en de Bunderstraat. Twee mensen zijn daarbij lichtgewond geraakt. Daken, zonnepanelen en auto’s zijn beschadigd door de vallende brokstukken. De oorzaak van het incident is nog niet bekend.

Lees vorig bericht

Donderdag informatiebijeenkomst over vliegtuigincident

Lees volgend bericht

Luchtvaarttoezicht wacht op toestemming voor onderzoek