Donderdag informatiebijeenkomst over vliegtuigincident

Donderdagavond vindt de online informatiebijeenkomst plaats over het vliegtuigincident van zaterdagmiddag. Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft de informatiebijeenkomst georganiseerd voor de inwoners van de straten waar brokstukken zijn neergekomen.

Motorbrand
Afgelopen zaterdagmiddag raakte een vliegtuig dat vanaf MAA opsteeg in de problemen en vloog één van de motoren in brand. Er vielen brokstukken uit de lucht toen het vliegtuig over Meerssen vloog. Deze zijn voornamelijk terecht gekomen bij de omgeving van St. Josephstraat en de Bunderstraat. Twee mensen zijn daarbij lichtgewond geraakt. Daken, zonnepanelen en auto’s zijn beschadigd door de vallende brokstukken.

Deskundigen
Naar aanleiding van het incident heeft het vliegveld een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de getroffen inwoners. De inwoners kunnen tot morgenochtend vragen stellen over het incident, dit kan via info@maa.nl. Bij de informatiebijeenkomst zal ook een onafhankelijke luchtvaartdeskundige aanschuiven. Ook iemand van de Luchtverkeersleiding Nederland zal aanwezig zijn.

De online-bijeenkomst zal tussen 18:30 en 20:30 plaatsvinden. De bijeenkomst wordt ook opgenomen en zal uiterlijk vrijdag te bekijken zijn.

Lees vorig bericht

Burgemeester Clermonts beëdigd voor tweede ambtstermijn

Lees volgend bericht

200 brokstukken ingeleverd na vliegtuigincident