Kamervragen over wachtgeldregeling oud-wethouder

Kamerleden Chantal Nijkerken (VVD, tevens oud-wethouder Meerssen) en Mark Snoeren (VVD) hebben kamervragen gesteld over de wachtgeldregelingen naar aanleiding van het wachtgeld van oud-wethouder Dupont. Dupont was iets meer dan twee maanden wethouder in Meerssen, maar stapte daarna op. De gemeente moet nu niet alleen wachtgeld betalen over de periode dat Dupont wethouder was in Meerssen, maar ook over de periode dat hij lid was van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap. Daarmee zouden de totale kosten uitkomen op €283.300.

Vragen
De kamerleden vragen zich af of de minister van Binnenlandse Zaken op de hoogte is van het bericht over de wachtgeldregeling in Meerssen. Ook vragen de kamerleden zich af waarom er is gekozen dat de laatste werkgever ook moet betalen over de periode dat een bestuurder werkt bij een andere organisatie. Verder vragen de kamerleden zich af of de minister denkt dat door deze regeling kleinere gemeenten minder snel ervaren bestuurders zullen aanstellen.

Aanpassingen
De kamerleden vragen ook aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) of er mogelijk aanpassingen kunnen worden gemaakt. Nijkerken en Snoeren vragen verder hoe het zit met de voorbereiding op wachtgeld bij aanstelling van een bestuurder.

Lees vorig bericht

Luchtvaarttoezicht wacht op toestemming voor onderzoek

Lees volgend bericht

Chatspreekuur voor ouders van pubers met een corona-dip