Luchtvaarttoezicht wacht op toestemming voor onderzoek

Het team luchtvaarttoezicht is aan het wachten op toestemming om onderzoek te doen naar het vliegtuig dat afgelopen zaterdag brokstukken verloor boven Meerssen. Het vliegtuig staat in Luik, daarom moet de politie (waar het team luchtvaarttoezicht onder valt) wachten op toestemming van België. Het team hoopt eind deze week naar Luik te kunnen.

Verzoek
De Luchtvaartoezicht is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het incident. Zij kijken of er sprake is van verwijtbare schuld, omdat het vliegtuig een noodlanding in Luik heeft gemaakt, moet de politie wachten op toestemming van Belgie. De politie heeft wel al een rechtshulpverzoek ingediend. Met zo’n onderzoek kan de politie vragen om informatie, getuigen verhoren, verdachten aanhouden of observeren. In dit geval gaat het om onderzoek doen naar het vliegtuig. Het team Luchtvaarttoezicht heeft wel al informatie ontvangen.

Het vliegtuig in Luik (Foto: Orange Media)

Vrijgegeven
Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek gestart. Die zijn al naar het vliegtuig geweest. De OVV mag dit wel, omdat die geen strafrechtelijk onderzoek doen. De OVV heeft het vliegtuig inmiddels vrijgegeven, maar de motor die in brand stond en de zwarte dozen nog niet. Die worden nog gebruikt voor verder onderzoek.

Motorbrand
Afgelopen zaterdagmiddag raakte een vliegtuig dat vanaf MAA opsteeg in de problemen en vloog één van de motoren in brand. Er vielen brokstukken uit de lucht toen het vliegtuig over Meerssen vloog. Deze zijn voornamelijk terecht gekomen bij de omgeving van St. Josephstraat en de Bunderstraat. Twee mensen zijn daarbij lichtgewond geraakt. Daken, zonnepanelen en auto’s zijn beschadigd door de vallende brokstukken.

Lees vorig bericht

200 brokstukken ingeleverd na vliegtuigincident

Lees volgend bericht

Kamervragen over wachtgeldregeling oud-wethouder