Start jaarlijkse vaccinaties jeugd Zuid-Limburg

GGD Zuid Limburg begint op 1 maart met de jaarlijkse vaccinatie van de jeugd tegen infectieziekten als bof, mazelen, polio, meningokokken en baarmoederhalskanker (HPV). Deze vaccinaties zijn onderdeel van het rijksvaccinatieprogramma (RVP). De coronavaccinatie zit niet in het RVP. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar krijgen voorlopig geen prik tegen corona, zo heeft de Nederlandse regering bepaald.

Uitnodiging vaccinatie per post
Het RIVM nodigt de kinderen en jongeren per post uit. De GGD hoopt “dat alle uitgenodigde kinderen en jongeren toch de vaccinatie komen halen. Door alle aandacht voor corona zou je bijna vergeten dat er ook nog andere infectieziekten zijn die vooral bij (jonge) kinderen ernstige gevolgen kunnen hebben. Wie weet bijvoorbeeld nog dat polio kan leiden tot verlammingen of hersen(vlies)ontsteking? De laatste polio-epidemie in Nederland vond plaats in 1992/1993 onder ongevaccineerde personen. Met de juiste vaccinatie ben je beschermd” aldus de GGD.

Priklocatie
De vaccinaties voor de jeugd worden niet op de corona-priklocaties gegeven. Voor Maastricht en Heuvelland, waaronder de gemeente Meerssen ook valt, is de priklocatie gevestigd in het Ontmoetingscentrum ‘Aen de Wan’ in Heer-Maastricht.

Op tijd aanwezig zijn
In de uitnodigingsbrief van het RIVM staan het adres en het tijdstip voor de prik. Vanwege corona vraagt de GGD om precies op de aangegeven tijd te komen. Ook belangrijk: De afspraak kan niet doorgaan als een kind en of begeleider last heeft van verkoudheid, hoesten en koorts of als één van de gezinsleden positief getest is op corona. Dan kan een nieuwe afspraak gemaakt worden. Na vaccinatie is de jeugd niet extra vatbaar voor het coronavirus. De kans op besmetting met het coronavirus is hetzelfde als voor de vaccinatie.

Lees vorig bericht

de Staat van de Raad #2: brokstukken, Jan Mans en wachtgeld

Lees volgend bericht

Wederom dakpannen losgekomen van daken door vliegtuig